Które zioła można mieszać, a jakie mieszanki ziołowe nie są wskazane? Jak parzyć zioła? Po jakim czasie działają? Specjalistka fitoterapii dr n. farm. Paulina Znajdek-Awiżeń …
Święta kojarzą się z suto zastawionym stołem. Jednak przyjemność z jedzenia ulubionych dań może być popsuta przez dolegliwości trawienne. Co zrobić, aby wzdęcia i ból …
Święta kojarzą się z suto zastawionym stołem. Jednak przyjemność z jedzenia ulubionych dań może być popsuta przez dolegliwości trawienne. Co zrobić, aby wzdęcia i ból …
- Zdrowa dietaZdrowe odżywianie
Krupnik z kaszy jaglanej – lekka zupa pełna wzmacniających zdrowie składników
autor: Agnieszka ŻelazkoKrupnik jaglany jest lekkostrawny i ma mnóstwo składników odżywczych. Może być dobrą alternatywą dla tradycyjnej wersji z krupkami. Kasza jaglana jest bogata w białko, błonnik, …
autor: Agnieszka Żelazko -
Koniec zimy i wczesna wiosna, czyli tak zwany przednówek, to wyjątkowo trudny czas dla organizmu. Jesteśmy zmęczeni, brakuje nam energii, a nasz organizm dopomina się …
- Zdrowa dietaZdrowe odżywianieProfilaktyka zdrowia
Dieta niełączenia. Co można jeść razem, a co lepiej osobno?
autor: Agata BrandtNie łącz ogórka z pomidorem, białek roślinnych z białkami zwierzęcymi… Internet jest pełen informacji na temat szkodliwości łączenia różnych produktów żywnościowych. Problem w tym, że …
autor: Agata Brandt - Zdrowa dietaKobiece dolegliwości
Dieta w okresie okołomenopauzalnym. Co jeść, by czuć się dobrze i nie przytyć?
autor: Agata BrandtNiekontrolowane przybieranie na wadze, uderzenia gorąca, bezsenność, zmiany nastrojów… Wiele kobiet z przerażeniem oczekuje menopauzy i towarzyszących jej dolegliwości. Okazuje się jednak, że mamy w …
autor: Agata Brandt - Zdrowe jelitaZdrowa dietaChoroby cywilizacyjne
Maślan sodu – jak go stosować, by wspierać zdrowie jelit?
autor: Katarzyna Koper„Masełko dla jelit” – tak pieszczotliwie nazywają maślan sodu gastrolodzy i dietetycy. Wspomaga leczenie zakażeń jelitowych, biegunki podróżnych oraz biegunki poantybiotykowej, a także chorób zapalnych …
autor: Katarzyna Koper - Zdrowa dietaZdrowe odżywianie
Pasta z bryndzy – dobra na śniadanie i na zdrową przekąskę
autor: Agnieszka LeciejewskaChcesz urozmaicić swoją codzienną dietę? Sięgnij po pastę z bryndzy. Klasyczna, a także ta z suszonymi pomidorami, sardynkami lub kaparami urozmaici każde tradycyjne menu, wzbogacając …
autor: Agnieszka Leciejewska
Joga często kojarzy się głównie z siadem w pozycji lotosu, z zamkniętymi oczami i medytowaniem przez kilkanaście czy kilkadziesiąt minut. Owszem, praktyka jogi może tak …
Polecany jest zwłaszcza osobom przemęczonym i znerwicowanym, jednak doskonale wpłynie na każdego z nas. Masaż ajurwedyjski pomaga niwelować ból i wyciszać pobudzony układ nerwowy, usprawnia …